ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
πατήστε εδώ για κλήση ΣΥΛΛΟΓΗ
ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
επικοινωνηστε μαζί μας για προσφορα
ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΕΝΑΕΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
πατήστε εδώ για κλήση ΣΥΛΛΟΓΗ
ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
επικοινωνηστε μαζί μας για προσφορα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ids_logo_grey_sharp

Η IDS – INDUSTRIAL DRONE SERVICES δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα από το 2011.

Το 2018 αναπτύξαμε υπηρεσίες εναέριας επιθεώρησης και από το 2020 παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες στον έλεγχο ανεμογεννητριών με τη χρήση εξειδικευμένων Drones. Τόσο ο εξοπλισμός, όσο και η μοναδική πτητική πλατφόρμα που έχουμε κατασκευάσει ειδικά για την επιθεώρηση ανεμογεννητριών, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ασφαλείς, γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες απασχολώντας ελάχιστα έως καθόλου το τεχνικό προσωπικό του αιολικού πάρκου.

Οι υπηρεσίες μας παρέχουν ολοκληρωμένες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις για την επιθεώρηση και τον εντοπισμό προβλημάτων στα φτερά των ανεμογεννητριών χρησιμοποιώντας αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και ειδικούς επαγγελματίες στην επιθεώρηση φτερών.

Η IDS προσφέρει σε ιδιοκτήτες, εταιρίες συντήρησης και λειτουργίας Αιολικών Παρκών έναν απλό, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο αξιοποίησης των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών για την επιθεώρηση των φτερών ανεμογεννητριών.

Οι υπηρεσίες της IDS υποστηρίζουν τους πελάτες μας με στόχο να:

 • ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ
 • ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
 • ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΝΑΕΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα συλλογής δεδομένων, ειδικά σχεδιασμένη για την επιθεώρηση των φτερών, η IDS έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει την πτήση στον ελάχιστο χρόνο συλλέγοντας δεδομένα και από τις τέσσερις πλευρές των φτερών.

Οι χειριστές της IDS είναι άρτια εκπαιδευμένοι και διαθέτουν άδεια για εναέριες εργασίες πραγματοποιώντας τον έλεγχο γρήγορα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η IDS εντοπίζει ρωγμές και βλάβες γρήγορα αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και τους ειδικούς στην επιθεώρηση των φτερών (Blade Experts).
_
Διαθέτοντας κάμερες υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα 30x οπτικό ζουμ έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε και να αναλύουμε ακόμη και πολύ μικρές ζημιές στο φτερό.
_
Για τις υπηρεσίες θερμικής επιθεώρησης αναλύουμε ραδιομετρικές εικόνες για πιθανή αποκόλληση των εξωτερικών στρωμάτων του φτερού και για ρωγμές/βλάβες που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

Η μέθοδος επιθεώρησης που έχει αναπτύξει η IDS επιτρέπει τη σύνταξη λεπτομερών αναφορών
που περιλαμβάνουν:

✔ Μετρήσεις σχετικά με το μέγεθος και τη θέση της βλάβης στο φτερό
✔ Οπτική ή/και θερμική αποτύπωση των προβλημάτων σε όλο το μήκος και σε όλες τις πλευρές του φτερού
✔ Ανάλυση βλάβης και πρόταση δράσεων αποκατάστασης
✔ Αξιολόγηση σοβαρότητας

Θερμική
Επιθεώρηση

Η θερμογραφία των πτερυγίων συμβάλει στην εκτίμηση της έκτασης των βλαβών, καθώς και στον εντοπισμό αυτών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, π.χ. "delamination", ή ανωμαλίες στην εσωτερική δομή του πτερυγίου.

Ανάγλυφο
εδάφους

Χρησιμοποιώντας λογισμικό φωτογραμμετρίας κατασκευάζουμε μοντέλα τρισδιάστατης απεικόνισης του εδάφους, καθώς και το ανάγλυφο της περιοχής.

Αναφορά
Επιθεώρησης

Η IDS παραδίδει αναλυτικές αναφορές που μπορούν να προσαρμοστούν στα πρότυπα και στις ανάγκες του πελάτη.

Η IDS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης πριν την κατασκευή του έργου, την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών σύμφωνα με τις οδηγίες του πελάτη και τη θερμική και οπτική επιθεώρηση των φτερών με την έναρξη λειτουργίας.

Επιπλέον μπορούμε να παραδώσουμε στο πελάτη ορθομωσαϊκό υψηλής ευκρίνειας, ψηφιακό μοντέλο εδάφους και το νέφος σημείων (point cloud).

Κατά την παράδοση του έργου, παρέχουμε πλήρη επιθεώρηση των φτερών με θερμική και οπτική κάμερα κατασκευάζοντας αρχικά δεδομένα για μετέπειτα συγκρίσεις  (baseline data).

Μετά την έναρξη λειτουργίας μπορούμε να εκτελέσουμε προληπτική και επείγουσα επιθεώρηση των φτερών για πιθανές βλάβες και αστοχίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 • Ασφάλεια - Αποτελεσματικότητα - Ευελιξία


  Η IDS χρησιμοποιεί drones για βιομηχανικές εφαρμογές που πληρούν τα πιο απαιτητικά κριτήρια λειτουργίας και ασφάλειας.

  Τα drones της IDS διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες αποφυγής εμποδίων και υποστηρίζουν υψηλών προδιαγραφών τηλεχειρισμό και σύστημα μεταφοράς δεδομένων.

  Με ανώτατο υψόμετρο λειτουργίας 3000 μέτρα σε θερμοκρασία από -20 ° έως 50 °C μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες όλο το χρόνο και σε οποιαδήποτε τοποθεσία.

 • Γρήγορα - Αξιόπιστα - Αυτοματοποιημένα


  Η ομάδα της IDS έχει αναπτύξει τη δική της πτητική πλατφόρμα για την αυτοματοποίηση της επιθεώρησης στα φτερά των ανεμογεννητριών εξοικονομώντας χρόνο και διασφαλίζοντας την ποιότητα των δεδομένων. Ο στόχος μας είναι η πλήρης επιθεώρηση στις 4 πλευρές των φτερών να διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά.

  Αξιοποιούμε αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εντοπισμό και την ανάλυση των προβλημάτων σε συνδυασμό με την ανάλυση των δεδομένων από Blade Experts.

  Χρησιμοποιούμε λογισμικό φωτογραμμετρίας (π.χ. pix4d, Agisoft) για τη δημιουργία ορθομωσαϊκών, 3d μοντέλων και ψηφιακό μοντέλο εδάφους της περιοχής ενδιαφέροντος.

 • Εξειδίκευση στην Επιθεώρηση


  Οι εξειδικευμένες κάμερες και σύγχρονος εξοπλισμός της IDS εγγυώνται τη παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης υψηλού επιπέδου.

  Η πτητική μας πλατφόρμα είναι ευέλικτη και επιτρέπει τον ταυτόχρονο χειρισμό δύο καμερών κάτω και πάνω από το drone, ώστε να συλλέγονται δεδομένα υπό οποιαδήποτε γωνία.

  Η IDS διαθέτει οπτικές κάμερες ανάλυσης 20MP, θερμική ραδιομετρική κάμερα ανάλυσης 640*512PX και κάμερα με δυνατότητα 30x οπτικού ζουμ.

ΟΜΑΔΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΔΡΥΤΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Χειριστής ΣμηΕΑ, Θερμογράφος L1

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Management and Strategy, MSc

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΩΝ

Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός, MSc

ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΡΟΒΕΛΛΗ

Χειριστής ΣμηΕΑ

Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΠΡΙΚΙΔΗΣ
OPERATIONS CONSULTANT

Aerospace Engineering, PhD